Kwaliteit en accreditaties

Luzac staat bekend om het kleinschalige en persoonlijke onderwijs, maar heeft tegelijkertijd de organisatiekracht van een grote school. Onze school wordt landelijk gecoördineerd vanuit ons hoofdkantoor in Hilversum. Zo hebben we de Onderwijs Beleidsgroep Luzac, een team van onderwijskundige experts dat zich bezighoudt met de borging en verbetering van onze onderwijsprocessen. Door onze goed gestructureerde organisatie hoeven onze docenten zich niet bezig te houden met allerlei administratieve zaken of teveel vergaderingen. Zij kunnen zich focussen op waar ze het beste in zijn: het met veel passie overbrengen van kennis en vaardigheden aan leerlingen en studenten.

Erkend onderwijs

Kwaliteit, een abstract begrip. Luzac is niet te vergelijken met andere middelbare en hogescholen. Toch zijn we tegelijkertijd een ‘gewone’ school. Zo ronden onze leerlingen hun Mavo, Havo of Vwo opleiding af met hetzelfde Centraal Schriftelijk Examen als de rest van Nederland. En ook wij worden jaarlijks beoordeeld door de landelijke onderwijsinspectie. Uiteraard is de einduitslag van die beoordeling altijd positief. Kortom, we zijn een erkende en hoogwaardige onderwijsinstelling, maar doen het wel nét even anders.

Hoge evaluatiecijfers

In het onderwijs is kwaliteit de katalysator voor tevredenheid. Als onze kwaliteit goed is, zijn onze klanten tevreden. Dat wil echter niet zeggen dat we achterover kunnen leunen. De wereld verandert, het onderwijs verandert, en wij veranderen mee. We zijn erop gebrand om onze dienstverlening continu te verbeteren. Dit doen we onder andere op basis van feedback van leerlingen en hun ouders, studenten en medewerkers. De jaarlijkse ouder-, leerling en studentenquêtes springen er altijd weer uit. Hun tevredenheid is uitzonderlijk hoog, ook als we deze vergelijken met het regulier onderwijs.