Mavo-diploma in één jaar

Leerlingen van Luzac hebben allemaal één ding gemeen: ze halen het maximale uit zichzelf. Sommige hebben haast, andere juist niet. Sommige hebben iets recht te zetten, bij andere is dat niet aan de orde. Sommige hebben extra steun- of hulplessen nodig, andere kunnen het zonder af. Elke leerling heeft zijn of haar eigen vertrekpunt, doelen en wensen. Bij Luzac zijn we in staat daar op maat naar te kijken en op in te spelen.

Ook voor leerlingen die versneld (alsnog) hun mavo-diploma willen behalen, bieden wij een bewezen succesvol traject.

Bij Luzac kun je in één jaar je mavo-diploma behalen. Dit geldt voor leerlingen tot 23 jaar. Ons versnelde traject (ook beschikbaar: havo-diploma in één jaar en vwo-diploma in één jaar) bestaat uit dagelijks onderwijs van 9 uur tot 17 uur en ronden we af met een Centraal Schriftelijk Examen in mei. Dit betreft dus hetzelfde examen als in het regulier voortgezet onderwijs. De lesstof van het voorexamenjaar combineren we met de lesstof van het examenjaar. Daarnaast krijgen leerlingen een doelgerichte en effectieve examentraining.

Voor wie?

Ons versnelde examentraject voor een mavo-diploma is toegankelijk voor leerlingen die…

  • … een overgangsbewijs hebben naar het voorexamenjaar (mavo 3)
  • … zijn blijven zitten in het voorexamenjaar
  • … gezakt zijn voor hun eindexamen

Dit onder voorbehoud van een positief verlopen intakegesprek.

Vakken op hoger niveau

Hoewel het einddoel voor iedereen hetzelfde is, kan de route ernaartoe verschillen. Luzac navigeert op basis van de omstandigheden, ambities en wensen van de leerling. Zo kunnen leerlingen bij ons vakken op een hoger niveau volgen dan de opleiding zelf. Immers, waarom zou je alle vakken op mavo-niveau afronden als je voor sommige vakken op havo-niveau presteert? Als je vervolgens alsnog je havo-diploma wil behalen, hoef je nog maar een paar vakken te doen.

Verhogen, versnellen of temporiseren

Luzac kan waar gewenst het niveau verhogen, versnellen of temporiseren. In het laatste geval kan een examenjaar worden uitgespreid over meerdere jaren en splitsen we de examenvakken naar wens van de leerling. Ook voor leerlingen die naast school op hoog niveau sporten of musiceren kan dit een prachtige uitkomst zijn.

Onvergetelijk jaar

Met name voor leerlingen die het voorexamenjaar en het examenjaar nog niet eerder hebben doorlopen is het een intensief, maar ook zeer interessant en onvergetelijk jaar. Samen met je klasgenoten maak je mee hoe het is om het maximale uit jezelf te halen met een mooi mavo-diploma als beloning.