Leerlingen van Instituut Blankestijn zijn welkom bij Luzac!

Na 59 jaar sluit Instituut Blankestijn in juli 2024 – na de laatste diploma-uitreiking – haar deuren. Meerdere leerlingen én bijna alle medewerkers verhuizen naar Luzac Utrecht, slechts 500 meter verderop! En ook de Luzac-vestigingen in Hilversum, Amsterdam en Amersfoort zijn goed bereikbaar voor leerlingen uit de regio die op zoek zijn naar persoonlijk, passend onderwijs.

Dezelfde persoonlijke aandacht in dezelfde omgeving

Luzac heeft intensief samengewerkt met Instituut Blankestijn. Niet alleen om voor zowel leerlingen als medewerkers een fijne overstap te realiseren. (Con)rectoren kwamen de voorgaande jaren regelmatig bij elkaar op bezoek.

Toen Sjoerd van Weele, rector van Luzac Utrecht, Instituut Blankestijn leerde kennen, zag hij direct dat er veel overeenkomsten zijn: ‘’Dat maakt een overstap naar Luzac laagdrempelig. Leerlingen van Instituut Blankestijn kunnen in dezelfde omgeving naar school en zullen hier ook de persoonlijke aandacht ervaren. Om leerlingen kennis te laten maken met Luzac, konden ze de afgelopen maanden meelopen. Luzac is iets groter, maar dat is voor het sociale aspect ook wel weer leuk. Zo kunnen we bijvoorbeeld meer schoolreizen en excursies organiseren.’’

Ontdek de mogelijkheden tijdens een vrijblijvende kennismaking

Ben je op zoek naar kleinschalig en persoonlijk onderwijs in regio Utrecht? Ontdek wat Luzac voor jouw kind kan betekenen! Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de rector en een rondleiding door de school.


Aanvraag afspraak

Conrector Sake Schoorl verhuist mee

Sake Schoorl, de conrector onderwijs van Blankestijn, vervult vanaf september 2024 de rol van conrector leerlingbegeleiding bij Luzac Utrecht. ‘’Ik begeleid vanaf de lente al een paar leerlingen bij Luzac en zie de persoonlijke aandacht terug. Ook hier gaat het om de docenten en leerlingbegeleiders die klaarstaan voor leerlingen, een luisterend oor bieden en ze sturing geven.

Wij zijn het type onderwijs dat heel veel steun en hulp kan verlenen. Maar het is zó belangrijk dat we leerlingen de autonomie en verantwoordelijkheid geven om het uiteindelijk zelf te doen. Sommigen zien particulier onderwijs onterecht als een plek waar minder van leerlingen wordt verwacht. Niks is minder waar. Het is juist onze grote kracht om leerlingen hun eigen leerproces te laten ontdekken en oppakken, in de wetenschap dat hun leerlingbegeleiders en docenten altijd klaarstaan om de nodige hulp te bieden.’’

Ook de andere Luzac-vestigingen zijn enthousiast

Meer Luzac-vestigingen buiten Utrecht hebben korte lijnen met Blankestijn. Pepe Leertouwer, de rector van Luzac Hilversum, kent het instituut goed en bood ondersteuning toen de vorige rector drie jaar geleden vertrok. ‘’Er gaat veel denk- en werkkracht van Instituut Blankestijn naar Luzac! Meerdere docenten en de huismeester zullen vanaf volgend schooljaar ons team in Hilversum versterken, daar kijken wij ook naar uit.’’

Direct persoonlijk contact

Wil je meer weten over mogelijkheden die bij jouw kind kunnen passen? Je kunt direct contact opnemen voor een persoonlijk gesprek.

Pepe Leertouwer, rector van Luzac Hilversum: +31 6 29 056 717

Sjoerd van Weele, rector van Luzac Utrecht: +31 6 11 959 773

Sake Schoorl, conrector IB en nieuwe conrector van Luzac Utrecht: +31 6 28 077 452