Gezakt voor je examen en nu?

Ben je gezakt voor je examen? Dat is balen! Al die jaren hard werken en toch nog geen diploma. Nog niet, want Luzac biedt diverse mogelijkheden om je diploma te halen. Misschien zelfs wel in de zomervakantie. Hieronder vind je een aantal opties.

Ben je gezakt op het combinatiecijfer?

Als je bent gezakt voor je eindexamen op de mavo, havo of het vwo omdat je niet genoeg compensatiepunten hebt binnen je combinatiecijfer, dan is er nog een kans om in de zomer te slagen. Bij Luzac bieden we trajecten aan om maatschappijleer of je profielwerkstuk opnieuw te doen. Door je cijfer voor (een van) deze vakken te verhogen kan je het combinatiecijfer net dat beetje verbeteren waardoor alsnog je diploma kan halen. Wil je een van deze vakken nog in de zomer verbeteren? Kijk hier of je in aanmerking komt om je combinatiecijfer te verbeteren.

Alsnog slagen met een schoolvak zonder centraal eindexamen?

Soms staat je profiel het toe om een slecht gemaakt vak te vervangen door een schoolvak zonder centraal eindexamen, zoals Spaans elementair of informatica. Ook dan biedt Luzac een versneld traject in de zomer. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Certificaten halen?

Zijn er geen mogelijkheden meer om op korte termijn te slagen? Dan ben je helaas toch echt gezakt en moeten we het komend schooljaar slim aanpakken. Bij Luzac hoef je niet alle vakken opnieuw te doen. De vakken die je met een voldoende hebt afgesloten blijven gewoon staan zodat je al je aandacht kan richten op de vakken die je nog moet afronden. Met de certificaten die je hier voor krijgt ontvang je van ons een compleet diploma.
Dit traject heeft als voordeel dat je niet fulltime naar school hoeft. Naast de lessen en bijbehorende studie-uren, hou je genoeg tijd over voor een interessante stage of bijbaan. Maak een afspraak om je aan te melden voor een of meerdere deelcertificaten.

Wisselen van profiel?

Wilde het afgelopen jaar niet lukken omdat je het verkeerde profiel had? Dan kan je overwegen om van profiel te wisselen. In een persoonlijk gesprek gaan we op zoek naar het profiel dat bij jou past. Hierbij kijken we naar de vakken die je wél goed kan en die je leuk vindt.