Gezakt voor je examen en nu?

Ben je gezakt voor je examen? Dat is balen! Al die jaren hard werken en toch nog geen diploma. Nog niet, want Luzac biedt diverse mogelijkheden om je diploma te halen. Misschien zelfs wel in de zomervakantie. Hieronder vind je een aantal opties.

Alsnog slagen tijdens de zomermaanden

We begrijpen goed dat je denkt: ‘’Ik ben niet geslaagd, wat nu?’’. Er zijn verschillende mogelijkheden, waarmee je jouw diploma alsnog kunt bemachtigen. Wist je dat je onder bepaalde voorwaarden je diploma in de zomervakantie alsnog kunt halen?

Maatschappijleer of het profielwerkstuk herkansen

Bij Luzac bieden we trajecten aan om maatschappijleer of je profielwerkstuk opnieuw te doen. Door je cijfer voor (een van) deze vakken te verhogen kan je het combinatiecijfer net dat beetje verbeteren waardoor je alsnog je diploma kan halen. Wil je een van deze vakken nog in de zomer verbeteren? Kijk hier of je in aanmerking komt om je combinatiecijfer te verbeteren.

Alsnog slagen met een schoolvak zonder centraal eindexamen

Als je bent gezakt voor je examen, staat je profiel het misschien toe om een slecht gemaakt vak te vervangen door een schoolvak zonder centraal eindexamen, zoals Spaans elementair of informatica. Ook dan biedt Luzac een versneld traject in de zomer.

Deelcertificaten halen

Ben je gezakt voor je examen en zijn er geen mogelijkheden om op korte termijn te slagen? Dan wil je jouw volgende examenjaar zo slim mogelijk aanpakken. Bij Luzac hoef je niet alle vakken opnieuw te doen als je bent gezakt voor je examen. De vakken die je met een voldoende hebt afgesloten blijven gewoon staan, zodat je al je aandacht kan richten op de vakken die je nog moet afronden. Met de certificaten die je hier voor krijgt ontvang je van ons een compleet diploma.
Het voordeel van dit traject: je hoeft niet fulltime naar school. Naast de lessen en bijbehorende studie-uren, houd je genoeg tijd over voor een interessante stage of bijbaan.

Meer weten?

Plan een vrijblijvend adviesgesprek op een vestiging bij jou in de buurt! Tijdens dit gesprek staan jouw behoeften centraal en bespreken we samen wat Luzac voor jou kan betekenen.