Terug naar alle nieuwsberichten

Optimaal voorbereiden op de eindexamens?

De eindexamens staan bijna voor de deur! Wil uw zoon of dochter het beste voorbereid zijn op de examens? Met deze tips maakt hij of zij elk eindexamen vol zelfvertrouwen.

1. Stel een goed plan en een duidelijke planning op

Bedenk kleine doelstellingen per vak. Welke hoofdstukken moet uw kind kennen en welk onderwerp heeft nog net wat extra aandacht nodig? En hoeveel tijd moet hieraan worden besteed? Dit werkt, niet alleen voor het overzicht, maar ook omdat telkens kleine doelstellingen bereiken motiveert. Als de doelstellingen per vak helder zijn, kan er een planning worden opgesteld. Zorg ervoor dat de hoofdstukken apart ingedeeld worden, zodat uw zoon of dochter niks over het hoofd ziet.

2. Wissel de vakken genoeg af

Heeft uw zoon of dochter een uur lang Franse woordjes gestampt? Dan doet hij of zij er goed aan om zich even op iets anders te focussen. Kijk er later met een frisse blik weer samen naar!

3. Afvinken maar

Afvinken voelt goed! Laat uw kind elke keer een taak afvinken als hij of zij klaar is. Zo weet hij of zij dat het goed gaat en wat er nog allemaal gedaan moet worden.

4. Relax!

Tijdens het slapen wordt opgeslagen wat er is geleerd. Het is dus heel belangrijk dat uw zoon of dochter voldoende nachtrust heeft. Nachten doorhalen heeft niet zoveel zin. Laat hem of haar op tijd stoppen met leren zodat uw kind nog iets voor zichzelf kan doen en rustig kan slapen.

Oefenen, oefenen, oefenen. Door het te doen, leert uw zoon of dochter het beste. En is hij of zij even de motivatie kwijt om een boek open te slaan? Herinner hem of haar dan aan dat diploma, die toffe vervolgopleiding én die extra lange zomervakantie na de examens.

Extra hulp

Wil uw zoon of dochter extra hulp tijdens de voorbereiding op de eindexamens? Tijdens de Luzac Examentraining wordt hij of zij in een kleine klas persoonlijk klaargestoomd voor de eindexamens. Meer weten? Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem contact op via 035 – 672 10 39 mail naar [email protected] of boek direct een examentraining van Luzac!

Examentrainingen 2024Klaar voor je examens? Doe de quiz

Bel mij terug