Terug naar alle nieuwsberichten

Vol zelfvertrouwen de eindexamenperiode in met Luzac Examentrainingen!

Het examenjaar 2020-2021 is uitzonderlijk en voor veel leerlingen een moeilijk en onzeker jaar. En dat is extra lastig met de eindexamens in zicht. Luzac biedt leerlingen van andere scholen de handvatten om toch vol zelfvertrouwen en optimaal voorbereid de eindexamenperiode in te gaan, met de Luzac Examentrainingen!

Leerlingen krijgen de intensieve, gerichte hulp en persoonlijke aandacht waarmee ze zorgeloos hun examens kunnen maken. Elk jaar is het effect van onze examentrainingen weer mooi om te zien; leerlingen scoren gemiddeld 1 punt hoger. Boek nu een examentraining bij Luzac!

Een examentraining is een tweedaagse stoomcursus voor het eindexamen. Leerlingen worden gericht en persoonlijk voorbereid op het eindexamen of de herkansing. Samen met een kleine groep gaan leerlingen, onder begeleiding van een ervaren en bevoegd docent, aan de slag met één examenvak. Tijdens de twee dagen wordt de stof voor het examen besproken en doen leerlingen de vaardigheden op die ze nodig hebben om het examen goed te maken. Daarna krijgen ze een persoonlijk leerplan mee en kunnen ze de docent tot het eindexamen bereiken voor vragen.

Wat is de grote kracht van de Luzac Examentrainingen?

Quintijn Schenkel, Operationeel manager bij Luzac, vertelt: ‘’ Examentrainingen worden veelal gegeven door studenten. Het grote voordeel van de Luzac Examentrainingen is dat het gegeven wordt door ervaren vakdocenten. Dat maakt echt een verschil. Een docent is vergevorderd in de stof en de examens. En die is pedagogisch en didactisch goed onderlegd. Die kan ook in de groepen differentiëren, bijvoorbeeld.’’

‘’Het is een zeer intensieve training. Dhele examenstof wordt doorgenomen: alle onderdelen komen wel aan bod! Dankzij de kleine klassen van maximaal 12 leerlingen, krijgt elke leerling de persoonlijke aandacht die hij of zij nodig heeft om een mooi cijfer te halen.’’

Hoe ziet zo’n trainingsdag eruit?

’De docent legt de stof kort en bondig uit. Vervolgens gaat de leerling ermee aan de slag, waarna hij of zij feedback krijgt. En dat werkt heel goed! Dat weten we vanuit wetenschappelijk onderzoek en dat bewijst zich in de praktijk. De docent ziet waar de leerling tegenaan loopt en geeft expliciet aandacht aan het leerproces. De leerling hoort bijvoorbeeld: ‘’Kijk eens naar deze stap in je oplossing. Wat valt je op?’’. Zo wordt de leerling aangezet om verder na te denken, waarna er een lampje gaat branden. Normaal gesproken krijgt een leerling bijvoorbeeld een 5 en denkt hij of zij: ‘’Volgende keer beter’’. Maar dan stopt het denken. En dat wil je niet. Tijdens de examentraining krijgen leerlingen gerichte feedback op hun proces en de handvatten om hun resultaat verder te verbeteren.’’

‘’Kortom: de examentrainingen stomen leerlingen echt klaar voor het examen. Ze ontwikkelen de vaardigheden waarmee ze alle vragen goed kunnen interpreteren en beantwoorden. En dat geeft hen het zelfvertrouwen waarmee ze kunnen knallen tijdens het examen.’’

Luzac Examentrainingen door heel Nederland

Op elke Luzac-vestiging vinden examentrainingen plaats. Zo hoeven leerlingen niet ver te reizen voor hun training. Wilt u meer weten over Luzac Examentrainingen? Op deze pagina leest u meer informatie en ziet u welke examentraining op welke datum en locatie plaatsvindt.

Examentrainingen 2024Klaar voor je examens? Doe de quiz

Bel mij terug