Wat is een Luzac diploma waard?

Wanneer een leerling in het normale tempo het examenjaar bij Luzac afrondt dan is dat officieel aan het Luzac Lyceum. Het lyceum biedt voortgezet onderwijs. De inspectie van het onderwijs houdt hier toezicht op. Luzac staat goed aangeschreven en is een zelfstandige exameninstelling. Dat wil zeggen dat Luzac zelf de Centraal Schriftelijke examens af mag nemen en dat leerlingen geen staatsexamen hoeven doen.

Wanneer een leerling een versneld examenjaar bij Luzac volgt dan is dat officieel aan het Luzac College. Dit is volwassenenonderwijs, ofwel Vavo. Ook in dit geval geldt dat Luzac de examens afneemt.

Het diploma van Luzac Lyceum verschilt van dat van Luzac College omdat op het College minder vakken verplicht zijn. De waarde van de diploma’s verschilt niet. Ook niet met reguliere middelbare scholen. Dus als een vervolgstudie een havo diploma vereist, dan is het Luzac diploma net zo goed als een ander diploma. Sterker nog, misschien wel iets beter. Luzac leerlingen leren beter leren en beschikken vaak over meer zelfkennis en algemene ontwikkeling.

Terug naar Veelgestelde vragen