TIM (This Is Me)

Hoe bereid je een jonge generatie voor op de wereld die voor hen ligt? Een toekomst met kansen en uitdagingen die nog niet te voorspellen zijn? Bij Luzac doen we dit door veel aandacht te besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen. Dit helpt uw kind bij het ontwikkelen van zelfinzicht en bij het maken van de juiste keuzes. Keuzes die voor uw kind misschien nog helemaal niet zo urgent lijken, maar wel toekomstbepalend zijn. Denk aan de profielkeuze en studiekeuze. Een verkeerde keus is snel gemaakt en heeft vaak grote gevolgen. Luzac wil dit graag voorkomen voor uw zoon of dochter. Een belangrijk hulpmiddel dat we hierbij inzetten heet TIM.

Wie is TIM?

TIM wordt richting onze leerlingen geïntroduceerd als dé toekomstcoach. TIM werkt deels online, deels ‘in real life’. Middels interactieve games, uitdagingen, opdrachten en bordspellen, krijgen leerlingen steeds meer inzicht in wie ze zijn, wat ze kunnen en hoe ze dat voor zich zien. Wat zijn de toekomstdromen en ambities van uw kind? Dankzij TIM wordt dit duidelijk én bespreekbaar. Als onderdeel van de opdrachten, praten leerlingen regelmatig met hun ouders en leerlingbegeleider over de verschillende inzichten. Door ergens over te praten en daar feedback op te krijgen, krijgt het vorm en wordt het nog interessanter.

TIM bestaat uit 3 onderdelen:

  • Een digitale ontdekkingstocht: op TIM’s Online Platform voeren de leerlingen challenges uit om meer te ontdekken over hun persoonlijke kwaliteiten, motieven en toekomstbeeld
  • Gesprekken met de leerlingbegeleider: tijdens gesprekken worden de voortgang en resultaten van de persoonlijke ontwikkeling besproken.
  • Klassikale bordspellen: deze zijn bedoeld om jezelf én je klasgenoten beter te leren kennen.

TIM informeert ouders en leerlingen ook over de te nemen stappen op weg naar de eerstvolgende belangrijke stap na het diploma: de vervolgstudie.

Juiste studiekeuze

Direct de juiste studiekeuze maken, is meer dan ooit van belang. Maar liefst 35% van de eerstejaars studenten valt uit tijdens hun vervolgopleiding. Om dit uitvalpercentage omlaag te brengen zijn de laatste jaren een aantal wetswijzigingen doorgevoerd, zoals de studiekeuzecheck en een strengere selectie aan de poort (decentrale selectie). Daarnaast is het vervolgonderwijs enorm in beweging en dat maakt het traditionele decanaat ontoereikend. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we er goed aan doen om hier creatief en doeltreffend op in te spelen.

Voor de leerlingen in de onderbouw is de profielkeuze een belangrijk moment. Het geeft voor het eerst inhoudelijk richting aan hun vervolgopleiding. Onze zelfontwikkelde profielkeuzegids helpt hen én hun ouders in dit proces. Hieronder vindt u de meest recente versie van de profielkeuzegids voor de leerlingen en voor ouders/verzorgers.

       

Verder kijken dan het diploma

Luzac biedt met TIM een totaalpakket waarmee leerlingen goed voorbereid hun toekomst tegemoet treden. Uw kind is hierdoor in staat om bewuste en passende keuzes te maken. Dit zorgt voor een soepele doorstroming binnen hun verdere (school)loopbaan. Kortom, Luzac kijkt verder dan het diploma, ook voor daarna faciliteren wij het succes van uw kind.

Weten wat Luzac voor u kan betekenen?

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.