Onderbouw

De brugklas duurt twee jaar. Pas na het tweede jaar van de onderbouw stroomt een leerling door naar 3 mavo of 3 havo/vwo. Dat geeft ons de tijd om het definitieve niveau van uw kind te bepalen en het geeft leerlingen de rust en ruimte om zich te ontwikkelen. Dit doen we in klassen van gemiddeld twaalf leerlingen. Door veel persoonlijke aandacht van de docent en leerlingenbegeleider krijgt uw zoon of dochter meer zelfvertrouwen en neemt het leerplezier toe.

Altijd welkom bij Luzac

Het gebeurt regelmatig dat de havo/vwo-brugklas in het reguliere onderwijs tegenvalt en leerlingen afstromen naar de mavo. Maar dat is lang niet altijd nodig. Een basisschool geeft leerlingen niet voor niets het advies om havo/vwo te gaan doen. Misschien moeten zij gewoon wennen aan de nieuwe school, valt zelfstandig huiswerk maken tegen of begint de puberteit een rol te spelen. Bij ons is uw kind altijd welkom. Instromen kan ook in het tweede of derde leerjaar van de onderbouw en zelfs  gedurende het schooljaar. Als het nodig is zetten wij hier extra hulplessen voor in. De leerlingbegeleider van uw kind signaleert snel welke hulp eventueel nodig is. Lees hier meer over onze persoonlijke begeleiding.

Eline van Holten (moeder van Guus) vertelt in de video hieronder wat Luzac voor haar en haar zoon betekent.

Wat maakt de onderbouw bij Luzac anders dan in het reguliere onderwijs?

Niet alleen de rapportcijfers zijn voor ons leidend. Wij bewegen met uw kind mee. Het persoonlijke plan voor uw kind staat hierbij altijd centraal. We zetten alles op alles om hem of haar te helpen bij het behalen van de doelen en zorgen ervoor dat uw kind met een goed gevoel naar school blijft komen. Na het derde jaar havo/vwo bepalen we op welk niveau uw kind de middelbare school kan afsluiten. Daarbij maken we gebruik van de RTTI-tool (Reproductie, Toepassing in bekende situatie, Toepassing in nieuwe situatie en Inzicht). Met deze methodiek brengen we in beeld op welke onderdelen een leerling goed scoort en op welke juist niet. Zo kunnen we hier met extra begeleiding op inspelen.  Lees hier meer over RTTI.

Leerlingen in de onderbouw hebben een leeftijd waarop zij een belangrijke persoonlijke ontwikkeling doormaken. Bij Luzac besteden we hier extra aandacht aan. Deze persoonlijke aandacht onderscheidt ons van het reguliere onderwijs. Ook geven we levenskundelessen, waarin we stilstaan bij de wereld om ons heen en de rol van iedereen daarin. Daarnaast organiseren we regelmatig interessante en leerzame excursies, bijvoorbeeld naar een rechtbank, moskee of boerderij. Tijdens een persoonlijk gesprek bij een van onze vestigingen vertellen we u hier graag meer over.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden en meer weten wat Luzac voor uw kind in de brugklas kan betekenen? Kom dan een kijkje nemen tijdens de Open Dag.

Weten wat Luzac voor u kan betekenen?