Onderbouw

Bij Luzac zijn er twee brugklasjaren. Pas na het tweede jaar van de onderbouw stroomt een leerling door naar 3 mavo of 3 havo/vwo. Kortom, wij nemen de tijd om het definitieve niveau van uw kind te bepalen. Leerlingen hebben hierdoor de rust en ruimte om tot ontwikkeling te komen, terwijl wij ondertussen optimale begeleiding bieden. Dit doen we in klassen van gemiddeld 12 leerlingen en met veel persoonlijke aandacht per kind. Uw zoon of dochter krijgt meer zelfvertrouwen en het leerplezier neemt toe.

Altijd welkom bij Luzac

Het gebeurt regelmatig dat de havo/vwo brugklas in het reguliere onderwijs tegenvalt en leerlingen afstromen naar mavo. Dit is echter lang niet altijd noodzakelijk. Misschien moest uw kind gewoon wennen aan de nieuwe school, valt zelfstandig huiswerk maken tegen of begint de puberteit een rol te spelen. Vanuit de basisschool is niet voor niets een gefundeerd advies afgegeven om havo/vwo te gaan doen, aan de intelligentie van uw kind ligt het dus niet. Herkenbaar? Uw kind is altijd welkom bij ons. Instromen kan ook in het tweede of derde leerjaar van de onderbouw en zelfs gedurende het schooljaar. Indien nodig zetten wij hier extra hulplessen voor in. De leerlingbegeleider van uw kind signaleert snel welke hulp eventueel nodig is. Lees hier meer over onze persoonlijke begeleiding.

Eline van Holten (moeder van Guus) vertelt in de video hieronder wat Luzac voor haar en haar zoon betekent.

Wat maakt de onderbouw bij Luzac anders dan in het reguliere onderwijs?

Om na klas 3 havo/vwo te bepalen op welk niveau uw kind de middelbare school kan afsluiten maken we gebruik van RTTI. Dit is een beproefde methodiek om cognitieve niveaus van leren in beeld te brengen en daarop in te spelen. Niet alleen de rapportcijfers zijn voor ons leidend. Wij bewegen met uw kind mee, niet andersom. Het persoonlijke plan voor uw kind staat hierbij altijd centraal; wij zetten alles op alles om uw kind in staat te stellen zijn of haar doelen te behalen en met een goed gevoel naar school te blijven komen. Lees hier meer over RTTI.

Leerlingen in de onderbouw hebben een leeftijd waarin zij een belangrijke persoonlijke ontwikkeling doormaken. Daar hebben wij aandacht voor. Met deze persoonlijke aandacht maken wij hét verschil met het reguliere onderwijs. Lees hier alles over onze persoonlijke aandacht. Verder staan we in onze levenskundelessen stil bij de wereld om ons heen en de rol van een ieder daarin. We organiseren regelmatig interessante excursies, bijvoorbeeld naar een rechtbank, moskee of boerderij. Lees hier meer over ons vak levenskunde.

Net als alle andere Luzac-leerlingen, zijn ook de onderbouwleerlingen van 9.00 tot 17.00 uur op school en wordt het huiswerk onder toezicht in de studiezaal gemaakt. Thuis is er rust en tijd voor een goed gesprek, gezelligheid, sport en/of spel.

Weten wat Luzac voor u kan betekenen?