Luzac voor één jaar

Luzac voor één jaar? Dat kan. Bijvoorbeeld om (alsnog) snel een diploma te behalen, als veilige omschakeling na onderwijs in het buitenland of om ‘bij te komen’ van een vorige situatie binnen het onderwijs. Wij bieden vertrouwen, structuur en begeleiding.

Terugkijken kost veel energie. Bovendien: wat heb je eraan? Liever kijken wij vooruit. Wat is het vertrekpunt van uw kind en welke ambities, doelen, kansen en wensen zijn er? Samen brengen we dit allemaal in kaart en stellen we een persoonlijk doelgericht plan op. Wij beloven niet alleen dingen, we maken ze waar.

Een jaar waarin elk detail telt

Bij ons op school streven we naar het hoogst haalbare resultaat. Ook (of juist) als een leerling hier maar één jaar is. In dat ene jaar telt elk detail. Wij denken in mogelijkheden en handelen hiernaar. Zelfvertrouwen en leerplezier komen bij Luzac tot leven. Uw zoon of dochter haalt bij ons het maximale uit zichzelf en leert verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandig te studeren. Niet alleen belangrijk voor bij ons op school, ook voor daarna.

Hoe snel kan ik bij Luzac een vak afronden?

Augustus t/m mei (9 maanden)

Voor alle vakken die met een centraal examen worden afgesloten, moeten gedurende een heel schooljaar (tot de examens) lessen worden gevolgd.

Wij denken graag mee met de situatie van u en uw kind. Neem contact met ons op via 070 350 8455 of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Augustus t/m maart  (7,5 maanden)

Voor vakken die met alleen schoolexamens worden afgesloten, moeten gedurende een heel schooljaar (tot de laatste schoolexamens) lessen worden gevolgd.

Schoolexamenvakken die Luzac aanbiedt zijn:

  • Spaans elementair
  • Informatica
  • Natuur, leven & technologie (in enkele steden)
  • Bewegen, sport & maatschappij (in enkele steden)
  • Wiskunde D (in enkele steden)

Wij denken graag mee met de situatie van u en uw kind. Neem contact met ons op via 070 350 8455 of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

 Juli / augustus (2 weken)

Tijdens de zomer biedt Luzac op een aantal van haar scholen de mogelijkheid om het schoolexamen maatschappijleer te herkansen en/of het profielwerkstuk te verbeteren.

Gebruik onze tool om te checken of in de zomer slagen alsnog mogelijk is

Opzegtermijn één maand

Leerlingen die een vak in het voorexamenjaar willen afsluiten, een bepaald vak op hoger niveau willen volgen of aan topsport doen, zijn eveneens een jaar (of langer) welkom bij ons. Niet ons programma is bepalend, maar de omstandigheden, wensen en ambities van uw zoon of dochter. Wij vouwen het rooster om het leven van uw kind heen. Luzac is bovendien flexibel doordat de opzegtermijn slechts één maand is. Een switch naar het regulier voorgezet onderwijs kan dus altijd. Uw kind zal zelf ervaren en aanvoelen wat het best voor hem of haar is.

Sfeer proeven

Nieuwsgierig geworden naar een jaar bij Luzac? Kom gerust sfeer proeven op één van onze vestigingen tijdens de meeloopdagen. Er is dan ook volop ruimte voor het stellen van vragen. Of kies voor een oriënterend gesprek met de rector om rustig en persoonlijk over uw mogelijkheden te praten.

Weten wat Luzac voor u kan betekenen?