Hoe bereiden onze leerlingen zich voor op het eindexamen?

Oefenen, oefenen, oefenen!

Onze eindexamenkandidaten zijn gestart met de trainingsperiode voor het Centraal Schriftelijk Eindexamen.

Oefenen, oefenen, oefenen
Examenleerlingen zijn eigenlijk pas op de helft van hun reis naar het behalen van hun felbegeerde diploma. Er is een voedingsbodem gelegd, op basis waarvan zij nu verder moeten groeien.

Dat betekent herhalen van oude stof, maar vooral héél veel oefenen met het toepassen van al het geleerde. Hoe meer toepassingsvragen zij maken, des te beter hun voorbereiding op het CSE is. Daarbij reiken we leerlingen verschillende leerstrategieën aan. Dat zijn manieren om effectiever aan de slag te gaan met contextrijke vragen, waarbij ze vaak meerdere stappen moeten afronden.

Onze leerlingen staan er niet alleen voor
Natuurlijk zijn leerlingen eigenaar van hun leerproces, maar dat wil niet zeggen dat ze er alleen voor komen te staan. Met hulp van hun docenten en leerlingbegeleiders maakten we voor iedere leerling een persoonlijke planner. Als leerlingen dreigen vast te lopen in het proces van examens trainen, krijgen zij extra ondersteuning in de studie-uren. Zeker in deze belangrijke periode draagt iedereen bij Luzac ‘hetzelfde shirt’!

Met volle aandacht
Heel veel oefenen, individuele uitleg en leren van dingen die nog niet helemaal goed gaan. En dat met volle aandacht. Op die manier bereiden leerlingen van Luzac zich optimaal voor op het Centraal Schriftelijk Eindexamen.

Weten waar je aan toe bent
In gesprek met een leerling uit havo 5 laat zij weten de komende weken ‘reuzespannend’ te vinden. Ze is blij dat ze – in overleg met haar docenten en leerlingbegeleider – precies weet wat haar per dag en week te wachten staat. ‘Wanneer ik iets beter kan doen of effectiever kan aanpakken, krijg ik dit te horen en passen we mijn actieplan direct daarop aan. Dat geeft me veel meer rust en dat heb ik echt wel nodig.’

Voor meer informatie over de Luzac Examentrainingen voor leerlingen die niet op Luzac zitten kunt u terecht op onze website: https://www.luzac.nl/examentraining.