Samen met Luzac helpt u uw leerlingen aan een voorsprong

Een rapport vol mooie voldoendes is niet voor elke leerling vanzelfsprekend. Sommige leerlingen hebben extra aandacht nodig om goed te kunnen presteren op school. Hebben leerlingen een leerachterstand opgelopen of extra ondersteuning nodig? Dan gaan we hier samen mee aan de slag! 

Heeft u leerlingen op school die extra ondersteuning nodig hebben? Dan staat uw school daar niet alleen voor. Middelbare scholen krijgen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap namelijk subsidies voor ondersteuningsprogramma’s, onder andere met de inzet van externe partijen. Luzac staat klaar om leerlingen te helpen met verschillende mogelijkheden op maat. Zo kunnen wij samen leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op de volgende stap in het onderwijs en de doorstroom bevorderen. 

Hoe kan Luzac helpen?

Van achtstegroepers tot tweedeklassers en examenkandidaten: elke leerling heeft zijn of haar eigen leerbehoeften en -doelen. En iedereen komt op een andere manier goed tot zijn recht. Daarom biedt Luzac voor alle leerlingen mogelijkheden op maat. Van onze studiebegeleiding en bootcamps tot examentrainingen en de zomerschool. Zo wordt de leerlingen gericht geholpen en lopen ze niet vast tijdens hun schoolcarrière.  

Mogelijkheden voor leerlingen van het voortgezet onderwijs

Luzac Studiebegeleiding

Met Luzac Studiebegeleiding worden leerlingen dagelijks na schooltijd gericht geholpen, onder leiding van een vakkundige onderwijscoach. Leerlingen met de meest uiteenlopende vragen kunnen terecht. Van huiswerk- of leerbegeleiding en het schrijven van een profielwerkstuk tot de voorbereiding op school- en eindexamens. Leerlingen worden gericht geholpen op basis van een persoonlijk begeleidingsplan. Leerachterstanden worden snel weggewerkt en de leerling krijgt de grip op zijn voortgang weer terug.

Bootcamps

De bootcamps van Luzac zijn er voor leerlingen die slechte cijfers halen voor een specifiek vak. Tijdens de bootcamps van Luzac hanteren vak-experts een nieuwe manier van uitleggen. Ze geven leerzame en leuke talks, waarin ze beginnen bij de kern van het onderwerp dat de leerlingen lastig vinden. Vervolgens gaan ze samen aan de slag te gaan in break-outs. Snapt de leerling de stof goed? Dan gaan we verder met de volgende stap van de materie. Het resultaat: aan het eind van de dag begrijpt de leerling de materie wél en kan hij vol zelfvertrouwen mooie cijfers halen. De bootcamps zijn beschikbaar voor verschillende exacte vakken, zoals wiskunde en natuurkunde.

Luzac Zomerschool

Leerlingen kunnen zich tijdens de zomermaanden binnen een of enkele weken optimaal voorbereiden op een soepele start van het nieuwe schooljaar. Voor de een betekent dat: kennis van een vak bijspijkeren om niet te doubleren. Dan kan ervoor gekozen worden om een extra taak te maken, waarna de leerling toch over mag naar het volgende jaar. De ander wil graag herprofileren van CM of EM naar NG of NT en de daarvoor benodigde kennis van exacte vakken opdoen. En sommige leerlingen willen goed beslagen ten ijs komen tijdens hun overstap van mavo naar havo. Zij kunnen binnen een week getraind worden op leesvaardigheid, rekenvaardigheid en studievaardigheid.

Luzac Examentraining

Een Luzac Examentraining is een tweedaagse stoomcursus voor het eindexamen. Leerlingen worden gericht en persoonlijk voorbereid op het eindexamen of de herkansing. In een kleine groep gaan leerlingen aan de slag met één examenvak. De trainingen worden gegeven door ervaren vakdocenten. Zij leggen niet alleen de materie helder uit, maar geven de leerlingen tevens feedback op hun leerproces. Tijdens de twee dagen wordt de stof voor het examen besproken en doen leerlingen de vaardigheden op die ze nodig hebben om het examen goed te maken. Daarna krijgen ze een persoonlijk leerplan mee en kunnen ze de docent tot het eindexamen bereiken voor vragen.

Zomerdiploma

Is een leerling niet geslaagd en kan een herkansing van het profielwerkstuk of het vak Maatschappijleer ervoor zorgen dat hij het diploma wel behaalt? Leerlingen kunnen bij Luzac het profielwerkstuk of het vak Maatschappijleer afronden. De leerling krijgt dan zestien uur les en twaalf uur begeleiding. Daarnaast kan de leerling ervoor kiezen om een nieuw SE-vak af te ronden, namelijk: Spaans elementair, NLT of INF. Dit vak kan dan soms in de plaats komen van een ander vak, waardoor de leerling alsnog slaagt.

Operationeel Manager Quintijn Schenkel over Luzac Examentraining

“Het is een zeer intensieve training. De hele examenstof wordt doorgenomen: alle onderdelen komen wel aan bod! Dankzij de kleine klassen van maximaal 12 leerlingen, krijgt elke leerling de persoonlijke aandacht die hij of zij nodig heeft om een mooi cijfer te halen.”

Mogelijkheden voor basisschoolleerlingen

Studiecoach Rowie van Zon over cito-trainingen

“Ik nam de telefoon op en hoorde alleen maar blijdschap: een leerling van de citotraining is van mavo advies voor taal naar havo/vwo gegaan. En dit was haar doel!”

Cito-trainingen

Zijn er basisschoolleerlingen die door de coronacrisis niet tot hun recht komen? En die waarschijnlijk tijdens de komende Cito-toetsen zullen onderpresteren? In de Cito-trainingen van Luzac worden leerlingen optimaal voorbereid op de onderwerpen die in de Cito-eindtoets aan bod komen. Wij geven de handvatten waarmee leerlingen de eindtoets als een leuke uitdaging gaan zien, in plaats van een spannend beoordeelmoment.

Basisschoolbegeleiding

Na schooltijd helpen wij basisschoolleerlingen om zich voor te bereiden op de middelbare school. Van leren structureren en plannen tot spelletjes; de basisschoolbegeleiding van Luzac is niet alleen leerzaam, maar ook leuk! Leerlingen worden vermaakt na schooltijd én worden goed voorbereid op de brugklas.

Meer informatie

Wilt u weten wat Luzac voor uw school kan betekenen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Om u beter te kunnen adviseren kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen.

Het privacy statement van Luzac is van toepassing op dit formulier.

Wat levert de samenwerking met Luzac op?

Niet alleen voor de leerling, maar ook voor de school is het fijn dat leerlingen zorgeloos doorstromen. Kan de leerling weer zorgeloos de vervolgstap in het onderwijs zetten? Dan zorgt dat voor tevredenheid onder de leerlingen en hun ouders. Nog een voordeel: u hoeft uw personeel niet in te zetten. Alle verschillende mogelijkheden van Luzac kunnen op een Luzac-vestiging plaatsvinden of op uw eigen school.

De voordelen van onze samenwerking op een rij:

  • Leerlingen zijn beter voorbereid op het vervolg van hun schoolcarrière.
  • De school krijgt een beter oordeel van de Onderwijsinspectie.
  • Meer tevreden klanten resulteert in meer nieuwe leerlingen.
  • U hoeft uw eigen personeel niet in te zetten.
  • Luzac biedt ondersteuning bij organisatie en aanvraag van de subsidie.
Luzac