Charlotte Wijkamp, leerling

“Bij Luzac is alles mogelijk.”

Wat maakt naar school gaan op Luzac zo bijzonder? We vroegen het leerling Charlotte Wijkamp uit 6 vwo.

“Vorig jaar ben ik middenin het schooljaar van 5 VWO naar Luzac gegaan. Dat is natuurlijk niet zomaar iets, maar er moest echt iets veranderen. Ik tennis op het hoogste niveau en als topsporter loop je gewoonweg vast in het reguliere voortgezet onderwijs. Mijn broer heeft twee jaar op Luzac gezeten, dus mijn ouders en ik wisten dat het hier helemaal goed zou komen.”

“Luzac denkt buiten de kaders en ondersteunt me met een flexibel rooster, zeer goede begeleiding en steunlessen voor de vakken die ik moet missen. Ik heb veel trainingen en soms ga ik op trainingskamp of heb ik een groot toernooi. Dat is bij Luzac geen probleem. Problemen kennen ze hier sowieso niet. Er wordt alleen maar gedacht in mogelijkheden en dat is heel verfrissend.”

“De school is kleinschalig en biedt hoge kwaliteit met goede docenten. Met mijn leerlingbegeleider kijk ik regelmatig naar mijn persoonlijke leerplan. Wat zijn mijn doelstellingen, lig ik nog op schema en hoe kan ik het beste mijn tijd indelen? De communicatie en ondersteuning zijn echt perfect.”

“Bij Luzac is alles mogelijk. Voor iedere situatie is wel een oplossing. Zelf doe ik bijvoorbeeld gesplitst eindexamen. Zo plannen we alles mooi om mijn sportieve hoogtepunten heen. Ik ben dit jaar begonnen met vier vakken: economie, Duits, Nederlands en wiskunde. Voor volgend jaar staan er nog 3 vakken op de planning: geschiedenis, Engels en een keuzevak. Doordat ik een topsport-status heb, kan Luzac ver gaan in het bieden van maatwerk. Ik moest trouwens best wennen aan dat kleinschalige. Iedereen kent iedereen! Maar nu vind ik dat alleen maar fijn, ik merk hoe waardevol dat is.”