Luzac College is er voor de leerling met ambitie. Heb je je vmbo- of havodiploma op zak en wil je studeren op hbo- of wo-niveau? Of weet je nog niet wat voor opleiding je wilt volgen? Dan is het 2 in 1-examenjaar van Luzac College niet alleen een snelle, maar ook een extra leerzame weg. Luzac College biedt een 1-jarige ontdekkingstocht. We zien leerlingen opbloeien, van zesjes naar achten gaan en nieuwe ambities ontwikkelen. En dat terwijl ze versneld examen doen op een hoger niveau. Er heerst een saamhorigheidsgevoel door de hele school: samen halen we alles eruit wat erin zit.

Luzac College bevindt zich in een prachtig pand in hartje centrum Amsterdam; een schoolomgeving om van te dromen. Het is een gewone school, maar toch anders georganiseerd dan scholen in de omgeving en tot veel meer in staat. Dat maken wij mogelijk met ons maatwerk, persoonlijke onderwijs en extra mogelijkheden waarmee leerlingen alles eruit halen wat erin zit. Ze ontdekken wie ze zijn en wat ze willen. Ik vind het prachtig om de leerlingen te zien opbloeien. De prestatie die ze binnen een schooljaar leveren, blijft waardevol voor in de toekomst.

Elk schooljaar horen we weer hoe blij de leerlingen en ouders zijn met hun keuze voor Luzac College. Dat is de mooiste beloning die er is. Zo ontving ik in de zomervakantie een kaartje waarin een leerling en haar ouders mij uitgebreid bedankten. Blijer kun je mij niet maken.

Lees verder over de werkwijze van College Amsterdam.

Douwe Boekhoudt – Rector College Amsterdam

Luzac

Praktische informatie

Adres

Passeerdersgracht 25
1016 XG Amsterdam
020 428 65 60

Wij zijn gevestigd in hartje binnenstad van Amsterdam aan de rand van de Jordaan. Ons monumentale, lichte en ruime schoolgebouw biedt een prettige leeromgeving. De school ligt zeer centraal; vlakbij het Leidseplein maar ook dichtbij het busstation Marnixstraat, vanaf daar is het twee minuten lopen. Als je met de auto komt kun je deze het best parkeren in parkeergarage Europarking aan de Marnixstraat.

Plan uw route

Examentraining

Bij Luzac College Amsterdam wordt ook examentraining van Luzac Examentraining gegeven op VMBO-TL-, HAVO- en VWO-niveau.

Onder leiding van bevoegde docenten, die dagelijks voor de klas staan, trainen leerlingen voor het eindexamen. In een groep van maximaal 12 leerlingen krijgt iedereen persoonlijke aandacht en is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Mede hierdoor scoren zij gemiddeld 1 punt hoger op het examen.

Bekijk alle examentrainingen

Nieuws

Het Luzac FutureMe Event: een dag in het teken van de toekomst
De laatste maanden van het examenjaar staan niet alleen in het teken van examens; de vervolgstap speelt ook nog eens… Lees meer
Rector Douwe Boekhoudt over de verschillende rollen van Luzac in coronatijd
Gesloten schooldeuren en weinig sociaal contact: al 2 jaar lang beleven jongeren niet de jeugd waarop ze hoopten. Dat heeft… Lees meer
Leerlingbegeleider Sophie de Weerd: ‘’Het 2 in 1-examenjaar is een snelkookpan voor leerlingen die écht alles uit zichzelf willen halen.’’
Leerlingbegeleider Sophie de Weerd vertelt over de groei die haar leerlingen binnen één jaar doormaken. Luzac heeft twee vestigingen in… Lees meer

‘’Luzac heeft onze verwachtingen meer dan waargemaakt. En dat ondanks de corona-handicap. Behalve goede schoolprestaties heeft mijn zoon zich in zijn Luzac-periode ook als persoon sterk ontwikkeld. Het zal te maken hebben met het schoolsysteem, de medeleerlingen, de schoolomgeving. De Luzac-periode was de prettigste jaar uit zijn middelbareschooltijd, een jaar waar hij met voldoening en trots op terug kijkt.’’

Ouder leerling Luzac College Amsterdam

Team

Douwe Boekhoudt
Douwe Boekhoudt
Rector
Carolien Heintz
Carolien Heintz
Conrector leerlingbegeleider
Juliëtte Brouwer
Juliëtte Brouwer
Conrector onderwijs

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijsaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer