Luzac Studiebegeleiding voor het voortgezet onderwijs

Heeft uw kind een leerachterstand opgelopen of haalt hij of zij slechte cijfers? Luzac Studiebegeleiding biedt dé oplossing! Onze intensieve studiebegeleiding helpt uw kind weer op de rit. Het resultaat: mooie cijfers en meer leerplezier. Uw kind krijgt met de juiste focus en structuur alles weer op een rijtje.

Van de brugklas tot het examenjaar: Luzac Studiebegeleiding staat klaar voor leerlingen uit alle klassen. Middelbare scholieren kunnen met veel verschillende hulpvragen bij Luzac terecht, zoals huiswerk- of leerbegeleiding, het schrijven van een profielwerkstuk, het omgaan met concentratieproblemen, het maken van de juiste studiekeuze en het voorbereiden op school- en eindexamens. Met Luzac Studiebegeleiding worden leerlingen na schooltijd gericht geholpen, onder leiding van een vakkundige onderwijscoach. Dankzij onze persoonlijke aanpak worden leerachterstanden snel weggewerkt, benutten leerlingen hun volledige potentie en worden examenkandidaten (in spe) optimaal voorbereid op school- en eindexamens.

Vanaf 1 maart mogen de middelbare scholen weer open en dankzij de kleinschaligheid van Luzac kunnen alle leerlingen, ook van Luzac Studiebegeleiding, weer naar de vestigingen komen voor fysiek onderwijs! Uiteraard met in achtneming van een aantal maatregelen, waaronder 1,5 meter afstand, mondkapjes bij beweging door de school en vaste looproutes. 

Excellent maatwerk en een vaste coach

Luzac Studiebegeleiding helpt uw kind gericht. Met het leerplan dat vooraf wordt opgesteld op basis van verschillende elementen, zoals een digitale test Leervoorkeuren VO, diagnostische toetsen, RTTI- en OMZA-analyses en digitale Luzac-studiewijzers.

De onderwijscoach, een vakkundige pedagoog, stuurt de studiebegeleiders aan, houdt de vorderingen bij en evalueert maandelijks met de student of leerling en zijn of haar ouders. Zo worden eventuele problemen of achterstanden gericht aangepakt en krijgt de leerling of student altijd de persoonlijke handvatten waarmee hij op zij optimaal presteert.

Zo ziet een dag bij Luzac studiebegeleiding eruit

Luzac Studiebegeleiding begint na schooltijd, tussen 14.00 en 18.00 uur. Na de studiebegeleiding heeft uw kind thuis rust. Bij binnenkomst bespreekt de leerling met zijn of haar coach de planning voor de dag, week of afgesproken tijd. Vervolgens helpt de studiebegeleider met het huiswerk en andere taken, maar ook met leren organiseren en structureren. Zo ontwikkelt uw kind de vaardigheden waarmee hij of zij zich optimaal kan voorbereiden of toetsen en mooie cijfers haalt. Aan het eind van de dag wordt nagegaan of de leerling de stof van de dag volledig begrijpt. Wij monitoren constant hoe uw kind ervoor staat en hoe wij hem of haar zo goed mogelijk kunnen helpen.

Overige begeleiding

Naast huiswerk- en leerbegeleiding op maat kunnen leerlingen bij Luzac Studiebegeleiding kiezen voor de volgende specifieke begeleidingsmogelijkheden:

 • Bijlesmomenten
  Naast de vaste studiebegeleidingsuren bieden wij leerlingen de mogelijkheid van extra bijlesmomenten. Zij krijgen dan van studenten op afstand extra uitleg over vakken waar zij moeite mee hebben, inclusief inhoudelijke feedback op hun leerdoelen. De studenten zijn speciaal geselecteerd op hun kennis in het betreffende vak.
 • Begeleiding van het profielwerkstuk.
  Ook dit aandachtspunt is bekend binnen Luzac. Het profielwerkstuk, al jaren onderdeel van de Luzac Summerschool, is een steeds belangrijker onderdeel van de examenperiode gebleken. Met een goed profielwerkstuk bewijzen leerlingen vaak wat zij na het voortgezet onderwijs aankunnen in het vervolgonderwijs. Het wordt ook onderdeel van het portfolio waarmee toelating in hoger onderwijs voorbereid wordt.
 • Begeleiding brugklassers:
  • Training studievaardigheden, “Slimmer Leren met RTTI’
  • Leervoorkeurentest
  • Voorbereiding CITO VO.
 • Begeleiding (voor-)examenleerlingen op keuze vervolgonderwijs.

Een persoonlijk adviesgesprek

Heeft u vragen of wilt u ontdekken wat Luzac Studiebegeleiding kan betekenen voor uw kind? Dan kunt u bellen naar 035 – 672 10 39 Onze opleidingsadviseurs staan klaar om uw vragen te beantwoorden en een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen, waarin de wensen en behoeften van uw kind centraal staan.