Ga goed van start met Luzac Studiebegeleiding

De kracht van Luzac voor leerlingen van andere scholen

Persoonlijke begeleiding waarmee leerlingen gericht geholpen worden? Luzac biedt nu ook studiebegeleiding voor leerlingen die niet naar Luzac gaan, zodat ook zij onder persoonlijke begeleiding van een onderwijscoach met een mooie cijferlijst overgaan of hun diploma halen.

Eventuele leerachterstanden worden weggewerkt, leerlingen benutten hun volledige potentie en examenkandidaten (in spe) worden optimaal voorbereid op school- en eindexamens. Luzac Studiebegeleiding ontzorgt! Met de huiswerk- en leerbegeleiding van Luzac staan de leerbehoeften en doelen van de leerling centraal en krijgen leerlingen de handvatten om het maximale uit zichzelf te halen.

Excellent maatwerk en een vaste coach

Leerlingen van andere scholen kunnen nu ook met de meest uiteenlopende vragen bij Luzac Studiebegeleiding terecht. Van moeite met huiswerk maken tot leerproblemen of een lastig vak: elke leerling krijgt een leerplan op maat dat bij de start wordt opgesteld door de onderwijscoach. Hierin stellen we vast hoeveel uur per week wij de leerling begeleiden. De persoonlijke onderwijscoach (met relevante ervaring en opleiding, zoals (ortho)pedagogie of psychologie) is verantwoordelijk voor dit persoonlijke plan en stuurt de leerlingbegeleiders op basis hiervan aan. Hij of zij houdt de vorderingen systematisch bij en evalueert maandelijks met de leerling en ouders. Zo worden de problemen gericht aangepakt en eventuele leerachterstanden weggewerkt.

Eerst wordt grondig onderzocht wat de wensen van de leerling zijn en hoe de leerling optimaal geholpen kan worden. De RTTI-methode, diagnostische toetsen en digitale test Leervoorkeuren VO waarmee de toetsmomenten van de leerling geanalyseerd worden, geven een helder beeld van wat de beste aanpak is voor de individuele leerling. Er wordt constant nagegaan of de leerbehoeften veranderen en de koers gewijzigd moet worden voor het beste resultaat. Van mooie cijfers tot zelfvertrouwen en organisatievermogen: de leerling haalt niet alleen alles uit zichzelf, maar maakt ook nog eens een persoonlijke ontwikkeling door.

Zo ziet een dag bij Luzac studiebegeleiding eruit

Luzac Studiebegeleiding begint na schooltijd. Dat kan dus al vanaf 14.00 uur, iedere dag van de week. We eindigen om 18.00 uur, waarna de leerling thuis rust heeft. Bij binnenkomst bespreekt de leerling met zijn of haar coach de planning voor de dag, week of afgesproken tijd. Vervolgens helpt de studiebegeleider met het huiswerk en andere taken, maar ook met organiseren en structureren. Aan het eind van de dag wordt nagegaan of de leerling de stof van de dag volledig begrijpt.

Overige begeleiding

Naast huiswerk- en leerbegeleiding op maat kunnen leerlingen bij Luzac Studiebegeleiding kiezen voor de volgende specifieke begeleidingsmogelijkheden:

 • Bijlesmomenten
  Naast de vaste studiebegeleidingsuren bieden wij leerlingen de mogelijkheid van extra bijlesmomenten. Zij krijgen dan van studenten op afstand extra uitleg over vakken waar zij moeite mee hebben, inclusief inhoudelijke feedback op hun leerdoelen. De studenten zijn speciaal geselecteerd op hun kennis in het betreffende vak.
 • Luzac Examentraining.
  Wij bereiden leerlingen voor op het examen. Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat onze voorbereiding op SE-weken en onze examentraining gemiddeld leidt tot een verhoging van een punt ten opzichte van het bestaande cijfer.
 • Begeleiding van het profielwerkstuk.
  Ook dit aandachtspunt is bekend binnen Luzac. Het profielwerkstuk, al jaren onderdeel van de Luzac Summerschool, is een steeds belangrijker onderdeel van de examenperiode gebleken. Met een goed profielwerkstuk bewijzen leerlingen vaak wat zij na het voortgezet onderwijs aankunnen in het vervolgonderwijs. Het wordt ook onderdeel van het portfolio waarmee toelating in hoger onderwijs voorbereid wordt.
 • Begeleiding brugklassers:
  • Training studievaardigheden, “Slimmer Leren met RTTI’
  • Leervoorkeurentest
  • Voorbereiding CITO VO.
 • Begeleiding (voor-)examenleerlingen op keuze vervolgonderwijs.

Studiebegeleiding voor groep 7 en 8, het voortgezet onderwijs en een vervolgopleiding

De Luzac Studiebegeleiding kan niet alleen gevolgd worden door leerlingen uit het voortgezet onderwijs, maar ook door leerlingen uit groep 7 en 8. Ook eerstejaars studenten van mbo, hbo of universiteit kunnen kiezen voor Luzac Studiebegeleiding, zodat zij op weg geholpen worden en vaardigheden opdoen waarmee ze ook de moeilijke vakken goed kunnen trotseren. Kortom: scholieren én studenten krijgen ieder op hun eigen manier de handvatten toegereikt om het maximale uit zichzelf te halen.

Een persoonlijk adviesgesprek

Heeft u vragen of wilt u ontdekken wat Luzac Studiebegeleiding kan betekenen voor uw kind? Dan kunt u bellen naar 035 672 10 39 Onze opleidingsadviseurs staan klaar om uw vragen te beantwoorden en een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen, waarin de wensen en behoeften van uw kind centraal staan.