Ga goed van start met Luzac Studiebegeleiding

De kracht van Luzac voor leerlingen van andere scholen

Persoonlijke begeleiding waarmee uw kind gericht geholpen wordt? Luzac biedt nu ook studiebegeleiding voor leerlingen uit groep 7 en 8, zodat ook zij onder persoonlijke begeleiding van een onderwijscoach met een mooie cijferlijst overgaan of optimaal klaargestoomd worden voor het voortgezet onderwijs.

Maakt u zich zorgen over een eventuele leerachterstand, benut uw kind zijn of haar potentie niet volledig of wilt u dat uw kind kennis en vaardigheden opdoet die waardevol zijn voor nu en de toekomst in het voortgezet onderwijs? Met de huiswerk- en leerbegeleiding van Luzac staan zijn of haar leerbehoeften en doelen centraal. Onze begeleiders geven uw kind de handvatten om het maximale uit zichzelf te halen tijdens de laatste schooljaren van de basisschool.

Excellent maatwerk en een vaste coach

Leerlingen van andere scholen dan Luzac kunnen nu ook met de meest uiteenlopende vragen bij Luzac Studiebegeleiding terecht. Van moeite met huiswerk maken tot leerproblemen of een lastig vak: uw kind krijgt een leerplan op maat dat bij de start wordt opgesteld door de onderwijscoach. De persoonlijke onderwijscoach (met relevante ervaring en opleiding, zoals (ortho)pedagogie of psychologie) is verantwoordelijk voor dit het persoonlijke plan en stuurt de leerlingbegeleiders op basis hiervan aan. Hij of zij houdt de vorderingen systematisch bij en evalueert maandelijks met de leerling en ouders. Zo worden de problemen gericht aangepakt en eventuele leerachterstanden weggewerkt.

De RTTI-methode en diagnostische toetsen waarmee de toetsmomenten van de leerling geanalyseerd worden, geven een helder beeld van wat de beste aanpak is voor uw zoon of dochter. Zo wordt het leerplan gecreëerd op basis van feiten. Er wordt constant nagegaan of de leerbehoeften veranderen en de koers gewijzigd moet worden voor het beste resultaat. Van mooie cijfers tot zelfvertrouwen en organisatievermogen: uw kind haalt niet alleen alles uit zichzelf, maar maakt ook nog eens een persoonlijke ontwikkeling door.

Zo ziet een dag bij Luzac studiebegeleiding eruit

Luzac Studiebegeleiding begint na schooltijd. Dat kan dus al vanaf 14.00 uur, iedere dag van de week. We eindigen om 18.00 uur, waarna uw kind thuis rust heeft. Bij binnenkomst bespreekt de leerling met zijn of haar coach de planning voor de dag, week of afgesproken tijd. Vervolgens helpt de studiebegeleider met het huiswerk en andere taken, maar ook met leren organiseren en structureren. Deze vaardigheden helpen de leerling op weg in de brugklas. Aan het eind van de dag wordt nagegaan of de leerling de stof van de dag volledig begrijpt.

Een persoonlijk adviesgesprek

Heeft u vragen of wilt u ontdekken wat Luzac Studiebegeleiding kan betekenen voor uw kind? Dan kunt u bellen naar 035 672 10 39. Onze opleidingsadviseurs staan klaar om uw vragen te beantwoorden en een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen, waarin de wensen en behoeften van uw kind centraal staan.