Instromen in het (versnelde) examenjaar van Luzac kan nog steeds!

Het examenjaar; de spannendste periode van de gehele middelbare schooltijd. Bij Luzac zetten we alles op alles om onze leerlingen deze zorgeloos te laten doorlopen. Sommige leerlingen stromen later in bij Luzac, omdat ze twijfelen of ze het examenjaar wel kunnen afronden met een diploma.

Sommige leerlingen hebben al een mavo- of havodiploma op zak, maar willen tóch nog voor een niveau hoger gaan. Bij Luzac is dat geen enkel probleem. Ook later in het jaar geven wij examenleerlingen de handvatten waarmee ze met vlag en wimpel slagen.

Ontdek het examenjaar van Luzac.

Hoe zorgt Luzac ervoor dat leerlingen vol zelfvertrouwen slagen?

Bij Luzac doorlopen leerlingen het examenjaar op een manier die écht bij hen past met een leerplan op maat, afgestemd op hun doelen en behoeften. Daarnaast worden de leerlingen intensief begeleid door een leerlingbegeleider die altijd klaarstaat om te helpen en in nauw contact staat met de docenten.

Het examenjaar bij Luzac is intensief én leuk. Examenkandidaten gaan elke dag van 09.00 tot 17.00 uur naar school. Ze krijgen, dankzij de kleine klassen van gemiddeld twaalf leerlingen, alle aandacht en persoonlijke hulp die ze nodig hebben om elk examenvak écht te begrijpen. Het examenjaar wordt afgesloten met het centraal schriftelijk examen, hetzelfde examen als dat wordt afgenomen in het reguliere voortgezet onderwijs. Wij bereiden onze leerlingen hier optimaal op voor met onder andere doelgerichte en effectieve examentrainingen tijdens de laatste weken.

Studievaardigheden die waardevol zijn tijdens het examen én daarna

Bij Luzac zijn de schoolprestaties onder controle. En de leerling weet altijd waar hij of zij aan toe is. Het resultaat bestaat niet alleen uit dat felbegeerde diploma, maar ook uit meer zelfvertrouwen en een waardevolle persoonlijke ontwikkeling. Leerlingen ontdekken hoe het is om écht het maximale uit zichzelf te halen én wat voor vervolgstap bij hen past nadat ze het diploma in ontvangst hebben genomen.

Vakken verdelen over twee schooljaren

Meer focus op minder vakken? Dat kan door vakken te spreiden over twee examenjaren. Zo hebben examenkandidaten meer tijd voor alle verschillende vakken. En dat geeft rust! Heeft de leerling moeite met wiskunde? Dan kan hij of zij daar goed de tijd voor nemen.

Het 2 in 1-examenjaar

Het 2 in 1-examenjaar is een intensief, maar ook een leuk en bijzonder jaar. Het voorexamen- en examenjaar worden gecombineerd, waardoor de leerling een schooljaar bespaart en alles eruit haalt wat erin zit. Een mooie kans voor leerlingen die bijvoorbeeld willen overstappen naar een hoger niveau. Leerlingen doen studievaardigheden op, waarmee ze twee schooljaren in één jaar kunnen afronden. En die skills zijn niet alleen waardevol tijdens het examenjaar, maar ook daarna.

Ontdek het 2 in 1-examenjaar.

‘’Het 2 in 1-examenjaar biedt een eenjarige ontdekkingstocht. We zien leerlingen opbloeien, van zesjes naar achten gaan en nieuwe ambities ontwikkelen. En dat terwijl ze versneld examen doen op een hoger niveau. Er heerst een saamhorigheidsgevoel door de hele school: samen halen we alles eruit wat erin zit.’’- Douwe, rector Luzac College

Meer informatie?

Meer weten over het examenjaar en de verschillende examenmogelijkheden van Luzac? Maak vrijblijvend een afspraak voor een persoonlijk gesprek.