Commerciële Economie

Hoe mooi je product of dienst ook is, zonder goede boodschap ben je nergens. In de commerciële economie gaat het erom hoe je een merk onderscheidend in de markt kunt zetten. Een leuke uitdaging! Opvallen en uitblinken betekent meer afname en dús meer omzet en naamsbekendheid.

Ben je commercieel ingesteld, een creatief denker en communiceer je graag en makkelijk? Vind je het bovendien uitdagend om producten of diensten in de markt te zetten? Lees dan verder!

Commerciële economie

Commerciële economie is een vakgebied dat bestaat uit marketing, communicatie en sales. Door de markt slim te bewerken en hier effectief over te communiceren, ontstaan mooie verkoopsuccessen. Hoe komt een product of dienst bij de juiste doelgroep terecht? En met welk verdienmodel verwacht je het meeste succes te behalen? Ook leer je waar een sterk merk aan moet voldoen en welke factoren dit succes nog eens kunnen versnellen.

Verkoopkansen

Als commercieel econoom ‘proef’ je waar mensen en bedrijven behoefte aan hebben. En dat niet alleen, je vertaalt deze signalen naar concrete verkoopkansen. Denk aan een doeltreffende campagne of een bijzonder evenement! Je neemt anderen moeiteloos mee in jouw ideeën en plannen. Daarnaast geef je regelmatig presentaties en rapporteer je aan de directie over de verwachte of behaalde resultaten.

De opleiding

Bij Luzac Hogeschool hebben we commerciële economie als specialisatie geïntegreerd binnen de NVAO geaccrediteerde opleiding Bachelor of Business Administration (BBA). Deze specialisatie hebben we Commercieel Management genoemd. Hierdoor brengen we niet alleen de juiste focus aan, we zorgen er ook voor dat de studie naadloos aansluit op de toekomstige arbeidsmarkt én het bedrijfsleven. Onze BBA in het algemeen en de specialisatie Commercieel Management in het bijzonder, zijn uitdagend en praktijkgericht. Meer weten? Klik hier.

 

Selecteer een vestiging