Veelgestelde vragen

Vind hieronder het antwoord op veel van je vragen. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan direct contact met ons op.

 

Praktische vragen

Per training zijn er maximaal 12 leerlingen. Dit kan soms minder zijn, maar nooit meer. Zo kunnen onze docenten je de persoonlijke aandacht geven die je nodig hebt en is er genoeg ruimte voor het stellen van vragen.

Al onze examentrainingen worden gegeven door ervaren, bevoegde docenten. Zij staan normaal ook voor de klas en weten als geen ander wat jij nodig hebt om te slagen. Een gedeelte van de docenten geeft les op Luzac zelf.

Een examentraining kost € 325,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, begeleiding van een bevoegde docent en lunch, drinken en tussendoortjes.

Onze examentrainingen worden gegeven op diverse vestigingen van Luzac. De vestigingen liggen meestal in het centrum van de stad en zijn daardoor goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Let wel op dat het soms wat tijd kan kosten om een parkeerplek te vinden, vooral in grote en drukke steden. Op de pagina locaties vind je de adressen van alle vestigingen en meer informatie over de bereikbaarheid van de locaties.

Onze examentrainingen zijn er voor iedereen die dit jaar een examen doet (met uitzondering van bezemexamens). We bieden examentrainingen aan op vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau. Het maakt hierbij niet uit op welke school je zit of waar je vandaan komt. Of jij nog net dat laatste steuntje in de rug nodig hebt om te slagen, of omdat je een hoger gemiddelde wilt bereiken: Luzac Examentraining is er voor iedereen!

Aan het begin van de training krijg je van ons je lesmateriaal. Het kan daarnaast wel handig zijn om je eigen schoolboeken mee te nemen als naslagwerk. Ook de lunch, drinken en tussendoortjes regelen wij. Het enige dat jij moet meenemen zijn de vakspecifieke hulpmiddelen (denk aan een rekenmachine, binas of atlas, pen, potlood etc.) en voldoende energie om twee dagen te knallen!

De examentrainingen die op onze website worden aangeboden, gaan altijd door. Het is echter mogelijk dat we je bij onvoldoende aanmeldingen op jouw voorkeurslocatie/datum vragen om de training op een andere locatie of datum te volgen. Of jouw training op het moment van inschrijven al definitief doorgaat, lees je terug in de e-mail die je na je inschrijving automatisch van ons ontvangt. Wordt jouw training pas na je inschrijving definitief bevestigt, ontvang je hier direct een e-mail over. Mochten wij je vragen om de training op een andere locatie en/of datum te volgen, nemen we altijd persoonlijk contact met je op om samen met jou naar een geschikte oplossing te zoeken. Ben je benieuwd naar het huidige aantal deelnemers in jouw training? Neem dan contact op met ons via [email protected] of 070-3614102.

Het aanbod met examentrainingen dat op de website staat, is in principe definitief. Als we echter merken dat er veel vraag naar een bepaald vak is, kan het zijn dat we nog een extra training van dit vak toevoegen.

Let op: het aanbod voor komend schooljaar (2019-2020) is momenteel nog niet vastgesteld en komt in het najaar online.

Inschrijven en betalen

Er zijn twee betalingsmogelijkheden: je kunt een training direct betalen met iDeal óf op basis van een factuur. De factuur dient nadat je je ingeschreven hebt binnen twee weken betaald te worden. Ook als je de factuur nog niet voldaan hebt, sta je ingeschreven voor een training. Wij verwachten dan van je dat je naar de training komt én de factuur na de training binnen de gestelde termijn van veertien dagen betaalt. Let op: zonder afmelding voor de training vervalt de betaalplicht niet. Is de factuur binnen twee weken na boeken nog niet betaald, nemen wij persoonlijk contact met je op.

Je kunt je inschrijven voor een examentraining tot en met de vrijdag vóór de training. Let op: het kan zijn dat de training dan al vol zit. De beschikbare trainingen vind je terug op onze website.

Na inschrijving ontvang je van ons een automatische mail waarin je inschrijving bevestigd wordt. Heb je deze niet ontvangen, kan de e-mail in je ongewenste mail terechtgekomen zijn. Is dit niet het geval, neem dan contact met ons op via [email protected] of 070-3614102. Wij kunnen dan controleren of je inschrijving goed doorgekomen is.

Ontvang je na het boeken van een training een foutmelding op het scherm? Neem dan direct contact met ons op, zodat wij kunnen controleren of je inschrijving en/of betaling goed bij ons binnengekomen zijn.

Wijzigen, annuleren en reserveren van trainingen

Heb je je al ingeschreven voor een training, maar wil je toch liever voor een ander vak of op een andere datum of locatie de training volgen? Dan is het mogelijk om je inschrijving te wijzigen, maar alleen als er bij de nieuwe training plek is en de oude training nog genoeg deelnemers heeft om definitief door te gaan. Neem hiervoor contact op met ons en wij helpen je om de training om te boeken.

Je kunt een eerder geboekte training annuleren conform onze algemene bepalingen. Let op: afhankelijk van het moment van annuleren, kunnen hier kosten aan verbonden zijn. Annuleren kan alleen via het herroepingsformulier of per e-mail.

Het is helaas niet mogelijk om een plekje in een training bij ons te reserveren, omdat je daarmee mogelijk een plekje voor een andere leerling bezet houdt die de training wel zeker weten wil volgen.

Wil je graag een training volgen die al vol zit? Neem dan contact met ons op en geef door welk vak, niveau en welke locatie jouw voorkeur hebben, en op welk telefoonnummer je bereikbaar bent. Mocht er een plekje vrijkomen in de betreffende training, nemen wij persoonlijk contact met je op.

Hoe ziet een examentraining bij Luzac eruit?

Een examentraining is een tweedaagse stoomcursus voor het eindexamen. Je kunt het zien als een intensieve bijles, vlak voor je eindexamen of herkansing. Samen met een kleine groep (maximaal 12) leerlingen ga je, onder begeleiding van een ervaren en bevoegd docent, aan de slag met één examenvak. Tijdens de twee dagen wordt de stof voor het examen besproken en leer je de vaardigheden die je nodig hebt om het examen goed te maken. Daarnaast oefen je met oefenexamens. Lees hier meer over onze werkwijze.

De examentraining begint beide dagen stipt om 9:00 uur. Wij adviseren je om er ruim voor 9:00 uur te zijn, dan kun je nog even rustig een kopje koffie/thee drinken voordat de training begint. Op elke locatie is er vanaf 8:30 een gastheer/vrouw aanwezig om jou welkom te heten, op je gemak te stellen en je de weg te wijzen.  Heb je nog vragen gedurende de dag? Dan kun je deze altijd stellen aan hem/haar.

Het programma ziet er na binnenkomst als volgt uit:

09.00 – 10.45 uur: Training
10.45 – 11.00 uur: Pauze*
11.00 – 12.45 uur: Training
12.45 – 13.15 uur: Lunchpauze*
13.15 – 15.00 uur: Training
15.00 – 15.15 uur: Pauze*
15.15 – 17.00 uur: Training
* indien noodzakelijk kunnen de pauzetijden lichtelijk afwijken van bovenstaand schema.

Tijdens de training oefenen we aan de hand van onze eigen lesmap. Deze ontvang je aan het begin van de examentraining. In de lesmap zit een overzicht van de examenstof, een uitleg van vaardigheden die bruikbaar zijn bij het examen en een selectie van oefenmateriaal. Helemaal achterin de lesmap vind je het persoonlijk leerplan, hiermee blijf jij op de hoogte van hoe jij ervoor staat. Tijdens de herexamentrainingen wordt ook het examen uit tijdvak I besproken. Daarnaast ontvang je van ons een kladblok en pen om aantekeningen te kunnen maken.

In de lesmap die je van ons krijgt, staat een overzicht van de stof die je voor het eindexamen moet kennen. Tijdens de examentraining wordt deze examenstof behandeld. De docent geeft aan wat je moet kennen en kunnen om je eindexamen goed te maken. De uitleg van de examenstof wordt afgewisseld met het oefenen van examenvragen. Daarna vul je samen met je docent het persoonlijk leerplan in. Wil jij bepaalde stof nog eens uitgelegd krijgen? Geef het aan en de docent helpt je erbij.

Waar veel examentrainingen in Nederland gegeven worden door studenten, worden onze trainingen uitsluitend door ervaren en bevoegde docenten gegeven. Zij staan normaal ook voor de klas en weten als geen ander wat jij nodig hebt om te scoren tijdens het eindexamen. Luzac heeft al meer dan 30 jaar ervaring in examenonderwijs. Deze ervaring gebruiken wij om jou tot in de puntjes voor te bereiden op het examen.

Overige vragen

Heb jij of je ouder(s)/voogd het gevoel dat je wat extra aandacht kan gebruiken tijdens de trainingen, omdat je bijvoorbeeld dyslexie, dyscalculie, concentratieproblemen of faalangst hebt? Neem dan even contact met ons op om te bespreken in hoeverre onze trainingen je kunnen helpen in voorbereiding op je examen.

Het is mogelijk dieetwensen en/of allergieën aan ons door te geven, zodat we daar tijdens de lunch rekening mee kunnen houden. Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je bepaalde dieetwensen en/of allergieën hebt. Ben je tijdens je inschrijving vergeten je dieetwensen aan ons door te geven of is er iets veranderd sinds je inschrijving? Neem dan contact met ons op.

Na het ontvangen van de examenuitslagen vragen wij ieder jaar bij alle deelnemers hun resultaten op. Uit de enquête van de afgelopen drie jaar is gebleken dat leerlingen die aan onze examentrainingen deelnamen gemiddeld ruim één punt hoger scoorden op hun eindexamen. Voor de herexamens ligt dit gemiddelde op +1.6 punt.

Jouw boeking

Soort examentrainingNiveauLocatieWanneerKosten
Voeg een training toe
Totaal0,-

    Selecteer een vestiging

    Gemiddeld wordt Luzac Examentraining beoordeeld met een 8.0 Reviews