Veelgestelde vragen

Hoe werkt een examentraining?

Een examentraining is een stoomcursus voor het eindexamen. Je kunt het zien als intensieve bijles, vlak voor het examen. Samen met een kleine groep leerlingen ga je, onder begeleiding van een ervaren docent, twee dagen aan de slag met een examenvak. Tijdens de twee dagen wordt de stof voor het eindexamen besproken en leer je de vaardigheden die je nodig hebt om goed te scoren tijdens het examen. Daarnaast ga je oefenen met oefenexamens.Klik hier voor meer informatie over onze werkwijze.

Voor wie is Luzac Examentraining bedoeld?

Onze examentrainingen zijn er voor iedereen die dit jaar eindexamen doet. We bieden examentrainingen aan op vmbo-tl, havo en vwo niveau. Het maakt hierbij niet uit op welke school je zit of waar je vandaan komt. Of jij nog net dat laatste steuntje in de rug nodig hebt, of omdat je een hoger gemiddelde wilt bereiken, Luzac Examentraining is er voor iedereen!

Waarom zou ik voor Luzac Examentraining kiezen?

Waar veel examentrainingen in Nederland gegeven worden door studenten, worden onze trainingen uitsluitend door ervaren docenten gegeven. Zij staan normaal ook voor de klas en weten als geen ander wat jij nodig hebt om te scoren tijdens het eindexamen.

Luzac heeft al 30 jaar ervaring in examenonderwijs. Deze ervaring gebruiken wij om jou tot in de puntjes voor te bereiden op het eindexamen.

Hoe ziet een trainingsdag eruit?

Op beide dagen wordt van 09.00 tot 17.00 uur getraind.
Het programma ziet er als volgt uit:

• 09.00 – 10.30 uur training
• 10.30 – 10.45 uur pauze
• 10.45 – 12.15 uur training
• 12.15 – 12.45 uur lunchpauze
• 12.45 – 15.00 uur training
• 15.00 – 15.15 uur pauze
• 15.15 – 17.00 uur training

Welke stof wordt er behandeld?

In de syllabus die je van ons krijgt staat een overzicht van de stof die je voor het eindexamen moet kennen. Tijdens de training wordt deze examenstof behandeld. De docent geeft aan wat je moet kennen en kunnen om je eindexamen goed te maken. De uitleg van de examenstof wordt afgewisseld met het oefenen van examenvragen. Wil jij bepaalde stof nog eens uitgelegd krijgen? Geef het aan en de docent helpt je erbij. Ook na de trainingen blijven onze docenten beschikbaar voor al jouw vragen.

Waaruit bestaat het lesmateriaal?

Tijdens de training oefenen we aan de hand van onze eigen syllabus. Deze ontvang je bij aanvang van de examentraining. Hierin zit een overzicht van de examenstof, een uitleg van vaardigheden die bruikbaar zijn bij het examen en een selectie van oefenmateriaal.Daarnaast is er genoeg schrijfruimte om aantekeningen te maken. Helemaal achterin de lesbundel vind je het persoonlijk leerplan, hierdoor blijf jij helemaal op de hoogte van hoe jij ervoor staat.

Door wie wordt de examentraining gegeven?

Alle trainingen worden gegeven door ervaren docenten met een bevoegdheid. Zij staan normaal ook voor de klas en weten als geen ander wat jij nodig hebt om te slagen!

Hoe groot zijn de groepen?

De groepsgrootte is maximaal 12 leerlingen. Zo kunnen we iedereen de persoonlijke aandacht geven die hij of zij nodig heeft.

Verhoog je je cijfer echt met 1 punt?

Uit enquêtes afgelopen schooljaren is gebleken dat leerlingen die aan onze examentraining deelnemen gemiddeld 1.1 punt hoger scoorden op het eindexamen vergeleken met het schoolexamen. Met de Luzac Examentraining ga je dan ook met zelfvertrouwen je examen in!

Tot wanneer kan ik me inschrijven voor een examentraining?

Inschrijven voor een examentraining kan tot de dag voor aanvang van de training. Let op, veel trainingen zijn dan al vol, de site geeft het automatisch aan als een training bijna vol is.

Gaat de examentraining altijd door?

De examentrainingen die op dit moment op onze site worden aangeboden gaan allemaal door! Dit betekent dat wij ook geen extra trainingen meer zullen openen. Schrijf je dus zo snel mogelijk in, want vol=vol.

Wat moet ik meebrengen naar de examentraining?

Je krijgt van ons een syllabus met daarin een overzicht van de stof, oefenmateriaal en schrijfruimte. Ook de lunch en tussendoortjes regelen wij. Het enige dat jij moet meenemen zijn de vakspecifieke hulpmiddelen (denk aan een rekenmachine, binas of atlas, pen, potlood etc.) en voldoende energie om twee dagen te knallen!

Zijn alle locaties goed bereikbaar?

De locaties zijn goed te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Kijk op de pagina locaties voor een route op de kaart of op www.9292ov.nl voor gebruik van het openbaar vervoer.

Zit jouw vraag er niet bij?

Wij helpen je graag verder. Bel 070-361 41 02 of mail naar [email protected].

Klik hier voor meer informatie over versneld examen doen bij Luzac.

Jouw boeking

Soort examentraining Niveau Locatie Wanneer Kosten
Voeg een training toe
Totaal 0,-

Selecteer een vestiging

om de contactinformatie te zien.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.