Luzac Zomerdiploma

Ben jij niet geslaagd voor je eindexamens? Dan is er een kans dat je dit schooljaar alsnog kunt slagen! Hoe? Door je profielwerkstuk te (her)schrijven; het vak maatschappijleer te volgen of een nieuw schoolexamenvak (kortweg: SE-vak) af te ronden in augustus.

Luzac biedt de SE-vakken Spaans elementair, NLT en informatica aan. Deze vakken kunnen soms in de plaats komen van een ander vak, waardoor je alsnog je diploma behaalt en kunt starten met je vervolgopleiding.

Benieuwd of jij in aanmerking komt? Upload dan hieronder je cijferlijst voor een expertoordeel! Houd alvast rekening met het volgende:

  • Je mag maximaal één 5 (gemiddelde CE + SE) in de drie kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde hebben om in aanmerking te komen voor het Luzac Zomerdiploma;
  • De duimvakregeling geldt niet, want het Luzac Zomerdiploma wordt afgenomen in de maand augustus en dan gelden de slaag-zakregels voor schooljaar 2022-2023. De duimvakregeling maakt daar (vooralsnog) geen onderdeel van uit.

Let op: het is belangrijk dat je je officiële cijferlijst upload en niet een voorlopige! Deze kun je ophalen op de school waar je bent gezakt. Doe dit op tijd, want scholen sluiten in de zomermaanden! Lukt het écht niet meer om je officiële cijferlijst te bemachtigen? Vul dan hieronder zelf je vakken en behaalde cijfers in. Vergeet daarbij ook de onderdelen van het combinatiecijfer niet, zoals maatschappijleer en het profielwerkstuk. Als je je cijfers op deze manier aanlevert, biedt het expertoordeel geen garanties.

Kosten

  • SE-vak afronden (Spaans Elementair, NLT of informatica): €4.000
  • Profielwerkstuk (her)schrijven of maatschappijleer: €2.000

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor het zomerdiploma. Om je te kunnen adviseren over andere mogelijkheden van Luzac in jouw situatie kun je contact opnemen met onze studieadviseur via 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al je vragen.