Terug naar alle nieuwsberichten

Een inhaalslag maken en een voorsprong opbouwen met Luzac Zomerschool

Leerlingen hebben een onzeker jaar achter de rug. Sommige leerlingen zijn niet geslaagd of niet goed voorbereid op het volgende schooljaar. Maar daar is in sommige gevallen een oplossing voor: Luzac Zomerschool. Met Luzac Zomerschool maakt uw kind een inhaalslag. Die inhaalslag kan ervoor zorgen dat uw kind alsnog slaagt, maar ook kan herprofileren of zorgeloos kan doorstromen naar een hoger niveau. Hoe werkt dat precies? Operationeel manager Quintijn vertelt.

Met Luzac Zomerschool worden leerlingen intensief klaargestoomd voor het volgende schooljaar. Of dat nu met een nieuw vakkenpakket, op een hoger niveau of met een diploma op zak is. Leerlingen kunnen met drie verschillende wensen tijdens de zomermaanden bij ons terecht.

Alsnog slagen met Luzac Zomerdiploma

Sommige leerlingen die niet geslaagd zijn, kunnen met de Zomerschool alsnog slagen. Dit doen ze door in één week het profielwerkstuk of het vak Maatschappijleer te herkansen. Maar leerlingen kunnen nu ook ervoor kiezen om Spaans elementair, NLT of Informatica te doen. Zij kunnen één van deze vakken herkansen of één van deze vakken komt dan in de plaats van een ander keuzevak. In beide gevallen kan de leerling eind augustus alsnog het diploma in ontvangst nemen. Én hij of zij kan in september beginnen met studeren. Het is hard werken, maar de beloning is groot. Het scheelt de leerling namelijk een jaar.

Zorgeloos overstappen naar een hoger niveau

Wil een leerling doorstromen naar een hoger niveau? Dan biedt Luzac Zomerschool de optimale voorbereiding. De overstap van mavo naar havo kan bijvoorbeeld lastig zijn, omdat de leerling niet over de vaardigheden op havoniveau beschikt. Maar als het schooljaar start, begint de leerling wel waar de havisten gebleven waren. En als hij of zij bijvoorbeeld overstapt van Natuurkunde op havoniveau naar vwo-niveau, is het fijn om de basis van Natuurkunde te versterken. Daar kan de leerling in de zomer aan werken.

Met Luzac Zomerschool worden de leerlingen die van mavo naar havo overstappen in augustus één week intensief getraind op leesvaardigheid, rekenvaardigheid en studievaardigheid. Zo kunnen ze in september wél alle vakken met zelfvertrouwen aan. En dat resulteert niet alleen in een succesvol schooljaar, maar ook in meer leerplezier. Stapt een leerling over van havo naar vwo? Dan wordt tijdens de Zomerschool zijn of haar kennis van exacte vakken (Natuurkunde en/of Scheikunde) verstevigd.

Overstappen naar een hoger niveau is aanpoten. Gaat een leerling het komende jaar een volledig pakket bij Luzac volgen? Dan kan hij of zij er ook voor kiezen om in de zomer alvast één vak af te sluiten. Dat is drie weken hard werken, maar dan is hij of zij er wel vanaf. Het vak wordt in de zomervakantie behaald, waardoor de leerling gedurende het schooljaar voor dit vak geen lessen hoeft te volgen. Dat geeft rust en ruimte. En de leerling kan zich beter focussen op de andere vakken.

Last minute herprofileren

Sommige leerlingen volgen het vakkenpakket ‘Economie en Maatschappij’ of ‘Cultuur en Maatschappij’, maar hebben de ambitie gekregen om geneeskunde te studeren. Daar hebben ze een ‘Natuur en Gezondheid’- of een ‘Natuur en Techniek’-profiel voor nodig. Maar die droom hoeven ze niet te laten varen. Met Luzac Zomerschool bouwen leerlingen aan een stevig fundament binnen de vakken Natuurkunde en Scheikunde. Zo stappen ze soepel over naar het nieuwe vakkenpakket.

Wiskundebootcamps

Ook geven we wiskundebootcamps van vier dagen, waarin materie van het afgelopen jaar op een nieuwe manier wordt aangereikt. Heeft de leerling havo gedaan en wil hij of zij overstappen naar vwo, maar heeft hij of zij moeite met wiskunde? Dan helpt een bootcamp absoluut. De stof wordt zo uitgelegd dat leerlingen ook de onderdelen die ze nog niet begrijpen uiteindelijk wél snappen. De docenten begrijpen waarom de leerling de stof niet snapt en passen de uitleg daarop aan. Dankzij deze nieuwe manier van uitleggen en persoonlijke aandacht van experts valt het kwartje wél en gaan leerlingen goed voorbereid het nieuwe schooljaar in.

Leerlingen kunnen de volgende bootcamps volgen:

  • HAVO/VWO Wiskunde A: ter voorbereiding op het examenprogramma Wiskunde A
  • HAVO/VWO Wiskunde B: ter voorbereiding op het examenprogramma Wiskunde B
  • HAVO/VWO klas 1: samenvatting van de stof in klas 1
  • HAVO/VWO klas 2: samenvatting van de stof in klas 2

Meer weten over hoe we uw kind kunnen helpen?

Wij staan altijd klaar om u alles te vertellen over wat Luzac voor uw kind kan betekenen tijdens de zomermaanden. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan, bel naar 035 – 6 721 039 of lees meer informatie.