Kwaliteit en accreditaties

Luzac staat bekend om het kleinschalige en persoonlijke onderwijs, maar heeft tegelijkertijd de organisatiekracht van een grote school. Ons beleid wordt landelijk gecoördineerd vanuit ons hoofdkantoor in Hilversum. Zo hebben we de Onderwijs Beleidsgroep Luzac, een team van onderwijskundige experts dat zich bezighoudt met de borging en verbetering van onze onderwijsprocessen. Door onze goed gestructureerde organisatie hoeven onze docenten zich niet bezig te houden met allerlei administratieve zaken of teveel vergaderingen. Zij kunnen zich focussen op waar ze het beste in zijn: het met veel passie overbrengen van kennis en vaardigheden aan leerlingen en studenten.

Erkend onderwijs

Luzac is niet te vergelijken met andere middelbare en hogescholen. Toch zijn we tegelijkertijd ook een gewone school. Zo ronden ook onze voortgezet onderwijs leerlingen hun Mavo, Havo of Vwo opleiding af met hetzelfde Centraal Schriftelijk Examen als de rest van Nederland. En ook wij worden jaarlijks beoordeeld door de landelijke onderwijsinspectie. Uiteraard is de einduitslag van die beoordeling altijd positief.
Luzac Hogeschool is erkend door het ministerie van OCW, waardoor wij graden mogen verlenen voor Bachelor en Master. En de HBO Bachelopleidingen die Luzac biedt als voltijdinstituut van NCOI, zijn officieel geaccrediteerd door de NVAO.

Hoge evaluatiecijfers

Goede kwaliteit is een katalysator voor tevredenheid. Als onze kwaliteit goed is, zijn onze klanten tevreden. Dat wil echter niet zeggen dat we achterover kunnen leunen. De wereld verandert, het onderwijs verandert en wij veranderen mee. We zijn erop gebrand om onze dienstverlening continu te verbeteren. Dit doen we onder andere op basis van feedback van leerlingen en hun ouders, studenten en medewerkers. De jaarlijkse ouder-, leerling en studentenquêtes springen er altijd weer uit. Hun tevredenheid is uitzonderlijk hoog, ook als we deze vergelijken met het regulier onderwijs.

Weten wat Luzac voor u kan betekenen?