Over werken bij Luzac

Lyceum-2Onze enthousiaste en deskundige teams werken dagelijks aan het waarmaken van de ambities van onze leerlingen en helpen hen het maximale uit zichzelf te halen. De onvoorwaardelijke inzet van onze medewerkers is essentieel, net als die van onze leerlingen. We doen het met elkaar. Waarbij we niet uitgaan van problemen, maar van mogelijkheden en kansen.

Elke leerling heeft zijn of haar eigen achtergrond, karakter en uitdagingen. Zonder te oordelen, zien, horen en helpen wij onze leerlingen. Door het bieden van persoonlijke begeleiders en steunlessen, kan er vaak meer uit een leerling gehaald worden waardoor een hoger niveau tot de mogelijkheden behoort.

Werken bij Luzac betekent veel betrokkenheid bij de leerlingen. Je kent ieders verhaal en weet hiermee om te gaan. De kleinschaligheid van Luzac maakt het mogelijk om veel flexibiliteit te bieden. Dit doen we graag. Bijvoorbeeld wanneer leerlingen hun schoolcarrière combineren met (top)sport. Van onze collega’s verwachten we dus een flexibele en oplossingsgerichte houding.

Medewerkers van Luzac zijn mensen die verder kijken, meedenken en het aandurven. Op de vestiging kent iedereen, leerlingen en medewerkers, elkaar. Werken in een klein team betekent dus ook dat je flexibel bent naar je collega’s.

Beproefd concept
Luzac is en organisatie met traditionele waarden en een beproefd concept. Uiteraard staan wij onder toezicht van de inspectie voor het onderwijs. Al meer dan 30 jaar voegen wij wel nieuwe elementen aan het onderwijs toe. Elementen die bijdragen aan ons doel: het afleveren van leerlingen op de juiste plek. Hiervoor geven we hen de juiste kennis en vaardigheden mee.

Studiezaal-2De ontwikkeling als organisatie, maar ook de ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij belangrijk. Met onze jaarlijkse enquête onder medewerkers worden verschillende facetten van ons werkgeverschap getoetst. Daarnaast nemen we twee keer per jaar een enquête af onder ouders en leerlingen, inclusief een docentscan. Op deze manier wordt onze dienstverlening zowel intern als extern zo uitgebreid en transparant mogelijk geëvalueerd. De kwaliteit van het onderwijs vertaalt zich terug in uitstekende beoordelingen van leerlingen en ouders, alsmede van de inspectie voor het onderwijs!

Hoe zijn wij georganiseerd
Op de vestiging wordt er gewerkt met een klein stafteam, docenten en het onderwijsondersteunende team. Iedereen werkt met elkaar samen op de vestiging om de leerling zo goed mogelijk te begeleiden in zijn of haar leerproces. Op het hoofdkantoor zijn de staffuncties gehuisvest die zich bezighouden met de ontwikkeling van ons onderwijs, de centrale sturing en borging van onze processen. Interactie tussen de vestigingen en de afdelingen is essentieel in het succes van onze organisatie.

Vestiging Hoofdkantoor
Stafteam:
rector
conrector(en)
vestigingsmedewerkers
Afdelingen:
Finance & Control
HR
Marketing & Verkoop
Kwaliteit
Onderwijs
ICT & Faciliteiten
Onderwijsgevend:
docenten onderbouw en/of
docenten bovenbouw
Onderwijs ondersteunend:
leerlingbegeleider
steunlesdocent
surveillant
Luzac Examentraining